Veel mensen kennen dit hondje nog wel, een witte fox, zijn naam was Nipper.
De afbeelding was terug te vinden op oude langspeelplaten van het merk ‘His Masters Voice’.

Nipper heeft echt bestaan. Toen zijn baasje overleed, bleken er nog opnames te zijn van zijn stem. De afbeelding was oorspronkelijk nl. van een fonograaf en niet van een grammofoon. Met een fonograaf kon je ook opnemen.
Nipper luisterde dus waarschijnlijk zo aandachtig omdat hij de stem van zijn baasje hoorde.

De maker van schilderij, de Londense kunstschilder Francis Barraud, slaagde er uiteindelijk in het schilderij in 1900 te verkopen aan de Gramophone Company, op voorwaarde dat hij de fonograaf overschilderde. Zo kwam er dus uiteindelijk een hoorngrammofoon op het schilderij te staan.
Nipper verscheen na verloop van tijd op de labels van de grammofoonplaten. En daarmee werd Nipper ‘s werelds beroemdste foxterriër…
(geschreven door Jan Doedens)