Als toekomstig hondentrimmer zie ik graag een grote variatie aan honden op de trimtafel. Gelukkig is dat ook zo en vind het dan ook leuk om allerlei rassen in mijn blog te beschrijven. Als jullie een beschrijving van alle rassen hadden willen hebben dan kochten jullie natuurlijk wel een hondenrassenboek. Dus dat ga ik niet doen.
Maar soms zit er zo’n apart ras tussen dat ik er toch even over moet schrijven. In dit geval is dat de powderpuff.
Ik hoor het jullie al zeggen “Powderpuff ???? nooit van gehoord! ” Alleen al de naam is apart. Powderpuff betekent poederdons. Deze hond heeft zo’n zijde zachte vacht, dat ik powderpuff zeker bij hem vind passen.
Het is een intelligent, vrolijk en lief hondje, die je na een kwartiertje al in je armen sluit. Benieuwd hoe hij eruit ziet……

Juist, het is de behaarde versie van de chinese naakthond.
De meeste mensen die ik ken vinden de chinese naakthond lelijk en zelfs een beetje eng om de vacht aan te raken.
Als je de vacht van een chinese naakthond aanraakt is dat zijde-zacht, net fluweel. Het karakter van deze hondjes zijn super lief en intelligent.
Kortom, ….. ik vind het eigenlijk een heel mooi hondje.