smiley 70 % Van de mensen de naam van hun hond schrijven op vakantie- en verjaardagskaarten.

smiley honden epileptische aanvallen voelen aankomen

honden bepaalde vormen van kanker (vooral long-, borst- en prostaatkanker) kunnen ruiken, vooral zwarte labrador retrievers hiervoor worden gefokt vanwege hun uitstekende neus

smiley Baasjes van huisdieren hebben tot een derde minder kans op het ontwikkelen van de ziekte Hodgkins, een kanker aan het lymfesysteem. Dat bewees recent Amerikaans onderzoek.

smiley Rassen die het vaakst en het langste blaffen zijn: Yorkshire terriër, Cairn terriër, schnauzer, West Highland witte terriër, fox terriër en beagle.

smiley Rassen die het minste en het kortste blaffen zijn: bloedhond, golden retriever, rottweiler en newfoundlànder.

smiley Het ene ras is al slimmer dan het andere. Honden die het snelst trucjes onder de knie krijgen zijn: bordercollie, poedel, Duitse herder, golden retriever en dobermann.

smiley Honden die wat trager van geest zijn: bassethond, mastiff, beagle, pekinees en bloedhond.

smiley Gelukkige honden bewegen hun staart naar rechts. Dat blijkt uit een Italiaanse studie. De onderzoekers lieten tientallen honden van verschillende rassen in contact komen met hun baasjes en daarna met vreemde proefpersonen. Enkel in contact met hun baasje bewoog het merendeel van de honden hun staart naar rechts.